Vraag een offerte

Nieuws

terug naar het overzicht van alle nieuwsberichten

Verdien tot 200 Ä premie voor het sorteren van uw papier/karton (3/01/2013)

NIEUW: een nieuwe bijkomende premie voor het sorteren van uw papier/karton

Voor het ophalen van uw gemengd afval heeft u reeds voor onze dienstverlening gekozen. Doch kunnen wij u veel meer voorstellen, namelijk het selectief sorteren van uw papier/karton. Een mooi gebaar voor het milieu en de mogelijkheid om te genieten van de financiële voordelen van VAL-I-PAC.

Waarom betaalt VAL -I-PAC premies?

VAL-I-PAC is het erkend organisme voor het beheer van industrieel verpakkingsafval. De opdracht van VAL-I-PAC bestaat erin de overheid de bewijzen te leveren dat de bedrijfsmatige verpakkingen die door de verpakkingsverantwoordelijken (leden bij VAL-I-PAC) op de Belgische markt zijn gebracht, gerecycleerd of gevaloriseerd worden eens ze afval zijn.

Verpakkingsafval zal efficiënter worden gerecycleerd als het al bij de bron gesorteerd is. Daarom biedt VAL-I-PAC financiële steun aan bedrijven die inspanningen leveren om hun verpakkingsafval te sorteren.

Hoe deze premie ontvangen?

Als u beroep doet op ons voor het plaatsen van een selectieve container voor het ophalen van uw bedrijfsmatig verpakkingsafval papier/karton, zal VAL-I-PAC jaarlijks bijdragen voor de huur van deze container ten bedrage van:

  • 100 € per jaar voor rolcontainers van 1000 liter en meer
  •  60 € per jaar voor rolcontainers van 660 tot 999 liter

Opmerkingen:

Het tarief wordt berekend op basis van het aantal kalenderdagen dat de container in uw bedrijf heeft gestaan.

De containers moeten voor ten minste 70 % gevuld zijn met industrieel verpakkingskarton (geen premie voor kantoorpapier)

Nieuw: « starterspremie », een extra duwtje in de rug!

Indien u in 2012 start met de selectieve inzameling van papier/karton en een abonnement neemt op een rolcontainer papier/karton, krijgt u bovenop de tussenkomst van VAL-I-PAC in de jaarlijkse huurkost een bijkomende eenmalige startpremie van 100 €.

De andere VAL-I-PAC premies

Naast de financiële steun voor de selectieve containers, deelt VAL-I-PAC ook premies uit voor het aankopen van zakken voor de inzameling van uw bedrijfmatig verpakkingsafval als plastic folie en piepschuim (EPS).

Gelijkaardig, kan u een « recyclage » premie bekomen voor uw bedrijfsmatig verpakkingsafval in kunststof of hout.

  • Zakken voor plastic folie/EPS: 0,5 € per gekochte zak
  • Kunststof: 35 €/ton
  • Hout:  10 €/ton

 Wilt u dat wij u snel verder helpen?

 

Vul dan het contactformulier in.

copyright ©2023 GARWIG  |  webdesign by Creatief NV - Web-eye
GARWIG is erkend operator voor: